Het oudercomité De Kaproenen stelt zich even aan u voor …

Wie zijn we ?

Een 15-koppig team bestaande uit enkele “anciens” en enkele nieuwelingen die maandelijks
samenkomen om activiteiten voor te bereiden waarmee ze het Oc –varkentje zullen spijzen.

Wat doen we ?

Jaarlijks terugkerende initiatieven wisselen we af met 1 à 2 grotere activiteiten of projecten.
Het oudercomité is aanwezig om een drankje aan te bieden op enkele schoolgerelateerde gelegenheden (durbuy foto-avond, info-avond, plattelandsklasavond, lentefeest/ communierecepties ..)


Het oudercomité koopt jaarlijks nieuwe fietshelmen aan (aug. 2018 ten bedrage van 800€) zodat alle lln. van de school kunnen beschikken over een veilige helm gedurende hun schoolloopbaan. Het secretariaat van de school zorgt voor de logistieke verdeling en opvolging.


Het frietjesfestijn: 2 x per jaar trakteert het oudercomité alle kindjes van de lagere en kleuterschool en alle leerkrachten onder de middag op ter plaatse gebakken verse frietjes met frikandellen.

Jaarlijks sponsoren we het schoolzwemmen van de derde kleuterklas gedeeltelijk en dat van het zesde leerjaar volledig vanuit het oc-spaarvarkentje.


Elk jaar doen we ook 1 à 2 grotere activiteiten of projecten zoals bijvoorbeeld:
Een eetfestijn met een uitgewerkt thema (2018-2017-2016-2015-…)
Een winterwonderwandeling door de Kaprijkse dorpskom (2017-2018)


Project – de droomfabriek (2018). Alle leerkrachten mochten op het einde van vorig schooljaar hun wilde dromen voor hun klasinrichting/materiaalbenodigdheden doorgeven aan het oc- droomfabriekteam. Wij schudden ons oc-varkentje en konden zo héél wat leerkrachten gelukkig maken met extra materiaal. Zo kochten we voor de kleuterschool nieuwe zitbankjes, poppenhoekmateriaal, een marktkraampje, een poetsset en fornuis … goed voor een totale aankoop van 980,99€ aan nieuw materiaal voor de kleuterschool. Ook de lagere school mocht dromen en met +- 2400 € sponsoring konden we heel wat van die dromen realiseren !


Heb je interesse om ons team te vervoegen ? Of wil je graag eerst nog wat extra uitleg ?
Bel : 0495 56 03 74 (Katrijn Ruebens – voorzitter oc) of spreek één van de leden aan.

FAQ
Nee, je hoeft niet elke vergadering aanwezig te kunnen zijn. Soms verdelen we ons in werkgroepjes. We hebben het allen de dag van vandaag al druk dus houden we zeker rekening met je privé en werksituatie. Een regelmatige deelname is wel wenselijk om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren…

Wil je je liever niet tot een vast engagement verbinden maar wel helpen waar je kan bij activititeiten ? Geef je naam dan door als “helpende hand” en we weten je later wel te vinden.
Mail naar: bestuur@ocdekaproenen.be . Vragen staat vrij, jij bepaalt bij ons telefoontje of je kan helpen of net niet op dat moment.

Je kan onze initiatieven volgen via de schoolwebsite in de algemene kalender en via facebook.
Hopelijk tot later op één van onze evenementen !!


Het oc-team